
Hozzávalók:
1 mérőpohár orgonavirág
1 mérőpohár tisztított víz
1 mérőpohár szőlőcukor
2 citrom leve
1 mérőpohár = 450 grammos tejfölös
Elkészítése:
A virágokat leszedjük a száráról, a zöld rész nélkül (időigényes, pepecs munka, de megéri! :)).
Felfőzzük a vizet a cukorral, ha a cukor elolvadt, beletesszük a virágokat és még 1-2 percig együtt forraljuk.
Levesszük a tűzről, belefacsarjuk a citromokat, összekeverjük.
Pár perc múlva leszűrjük, rögtön üvegekbe töltjük. Kihűlés után hűtőben tároljuk.
A virágot csak nem szennyezett helyről szedjük!
Ha a virágot sokáig a szirupban hagyjuk, megkeseredik!
Eredmény:
Érdekes, fanyar ízű tavaszi szörp.
Javasolt higítási arány:
- 1 : 5
- 1 : 6